آیین نامه و مقررات مسابقات
  3. دبیرخانه منطقه 9 کشور
  4. پنجره ای رو به ورزش
  دانشگاه های تحت پوشش دبیرخانه منطقه 9 ورزش دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی کشور

بازدید و ارزیابی مرکز آموزش عالی کاشمر اولین مقصد بازدید های دبیر محترم منطقه 9 ورزش دانشگاه های کشور

بازدید و ارزیابی مجتمع آموزش عالی گناباد دومین مقصد بازدید های دبیر محترم منطقه 9 ورزش دانشگاه های کشور
جدول کارنمای مسابقات ورزشی دانشجویان دانشگاه ها و موسسات آمورش عالی منطقه 9 ورزش کشور - 1398

رشته رول بال ترکیبی از اسکیت، هندبال و بسکتبال می باشد که از سال 2003 در آمریکا به ثبت رسیده و رفته رفته در کشور های مختلف از جمله ایران طرفداران خود را پیدا کرد.

بازی رول بال بین دو تیم انجام می‌شود و بازیکنان باید در این بازی از اسکیت استفاده کنند.

هر تیم از دوازده بازیکن تشکیل می‌شود که شش بازیکن درون زمین و شش بازیکن ذخیره هستند. هدف اصلی در این بازی زدن تعداد گل‌های بیشتر در زمان معین می‌باشد. از ویژگی‌های اصلی این بازی این است که توپ می‌تواند توسط یک دست یا هر دو دست نگه داشته شود، حتی زمانی که به بازیکن‌های دیگر پاس داده می‌شود و همچنین توپ باید مدام با زمین برخورد کند. زمین بازی باید مسطح و سفت باشد، البته می‌توان در پیست‌های یخی با اسکیت‌های مخصوص بازی کرد.

زمین بازی:

زمین مسابقه باید از یکی از مواد زیر ساخته شده باشد:

1- بتون   2- قیر   3- کف پوش   4- چوب   5- یخ

سطح زمین باید ضد برگشت نور باشد.

هر تیم 12 بازیکن دارد که شامل بازیکنان اصلی (يك دروازه‌بان و پنج بازيكن وسط زمين) و تعویضی (شش بازيكن) و یک مربی و یک کمک مربی یا سرپرست می‌باشد.

زمان بازی:

زمان بازي رول بال دو تا 25 دقيقه است كه بين آنها 10 دقيقه زمان استراحت وجود دارد.

اگر یک بازی مساوی شد، در دو زمان اضافه پنج دقیقه‌ای با دو دقیقه استراحت ادامه می‌یابد. اگر بازهم نتیجه برابر شد، بازی تا جایی ادامه می یابد که اولین گل به ثمر برسد.

لازم به ذكر است كه تيم ملي رول بال ايران در دومين دوره رقابت‌هاي جهاني در سال 1392 در كنيا و در اولين حضور خود در اين رقابت‌ها موفق به كسب عنوان نايب قهرماني شد.

اندازه دروازه:

اندازه دروازه برای نوجوانان دختر و پسر اغلب دارای ارتفاع 1.75 متر و طول 2 متر همچنین تور نایلونی به عمق 1 متر می باشد. ارتفاع دروازه برای رده سنی بازیکنان جوان و بزرگسالان 2.25 متر و طول 2.50 متر به همراه تور نایلونی به عمق 1 متر است.

توپ مسابقات:

برای مسابقات در رده سنی نوجوانان اغلب از توپ سایز 5 با وزن 500 گرم استفاده می شود و برای رده سنی بزرگ سالان از توپ سایز 7 یا 8 با وزن 750 گرم استفاده می شود.