شرایط و مقررات عمومی:

• کلیه اعضاء هیأت علمی، کارکنان رسمی، روزمزد بیمه ای، پیمانی، قراردادی و شرکتی می توانند در این مسابقات شرکت نمایند.
  • حضور سرپرست در مسابقات الزامی می باشد و کلیه مسئولیت تیم با ایشان می باشد.
  • ارسال معرفی نامه و اعلام آمادگی شرکت در مسابقات طبق پیوست شماره یک با مهر و امضای رئیس دانشکده یا مدیر واحد به صورت رسمی برای مدیریت تربیت بدنی دانشگاه
  • آخرین مهلت ارسال اعلام آمادگی 1402/2/16 می باشد.
  • ثبت نام از طریق سامانه رخدادهای ورزشی به آدرسhttps://sems.um.ac.ir  با وارد کردن شناسه و پسورد پورتال انجام می شود. (نحوه ثبت نام در سامانه رخداد های ورزشی در قسمت راهنما آموزش داده شده است.)
  • تاریخ شروع ثبت نام در سامانه 1402/02/17 خواهد بود.
  • جلسه قرعه کشی متعاقباً اعلام خواهد شد. وحضور نمایندگان تیم ها در این جلسه الزامی می باشد.
  • تاریخ و ساعت برگزاری مسابقات در جلسه قرعه کشی اعلام می گردد.
  • تیم ها باید با لباس متحد الشکل در مسابقات شرکت کنند.
  • تهیه البسه ورزشی به عهده دانشکده ها / واحدها می باشد.

شرایط اختصاصی رشته های ورزشی

* والیبال 4 نفره:

کلیه مسابقات طبق قوانین و مقررات رسمی فدراسیون والیبال برگزار میگردد به استثناء موارد زیر:

• ماده یک :

-      طول و عرض زمین برای مسابقات 9*16 متر می باشد.

• ماده دو : تیم و تعداد بازیکنان

-      هرتیم متشکل از حداقل 4 و حداکثر 6 بازیکن (4 نفر اصلی و 2 نفر ذخیره)، و یک سرپرست می باشد.

• ماده سه : ترکیب تیم برای شروع مسابقه

-      در زمان شروع مسابقه ، ترکیب "بازیکنان اصلی" تیم در داخل زمین 4 نفر است.

-      مسابقات به صورت 2 ست از 3 ست برگزار میشود و تیمی برنده یک ست میشود که زودتر امتیاز 15 را کسب نماید.

-      چنانچه در زمان تعیین شده برای شروع مسابقه، تیمی حاضر نشود یا ترکیب "بازیکنان اصلی" کامل نباشد، مسابقه آغاز نمی شود و بعد از مدت زمان 10 دقیقه، تیم خاطی ناقص اعلام شده و با صفر امتیاز برای هر دو ست بازنده خواهد شد.

• ماده چهار : تعویض

-      هر تیم در هر ست میتواند حداکثر 4 تعویض انجام دهد طوری که هر بازیکن فقط یک دور (یک ورود و یک خروج یا برعکس) می تواند تعویض شود.

-      درصورتی که یک بازیکن مصدوم شود و تیم نیز 4 تعویض خود را انجام داده باشد ، تیم می تواند از تعویض استثنائی استفاده کند ولی بازیکن مصدوم تا پایان بازی حق ورود به زمین را ندارد.

-      اگر تیمی تعویض غیرقانونی انجام دهد با دادن سرویس و امتیاز به حریف جریمه شده، تعویض اصلاح و امتیازاتی که بعد از وقوع خطا کسب کرده است حذف خواهد شد. امتیازات حریف پابرجا می ماند.

• ماده پنج : بازیکن آزاد ، ترتیب نفرات ، چرخش و سرویس

-      در این مسابقات به دلیل کاهش نفرات تیم به 4 نفر ، قوانین مربوط به بازیکن آزاد ، وضعیت قرار گرفتن بازیکنان درون زمین (آرایش تیم) و چرخش بازیکنان منتفی است.

-      با شروع هر ست ، تعیین اولین تا چهارمین زننده سرویس در دور اول برای هر تیم اختیاری است.

-      - ترتیب زدن سرویس در ادامه و تا پایان همان ست، باید بر اساس ترتیب دور اول انجام شود.

-      زدن سرویس خارج از این ترتیب خطا محسوب شده، سرویس و امتیاز مربوطه به تیم حریف داده خواهد شد.

• ماده شش : زمان استراحت

-      در هر یک از ست ها، هر تیم می تواند یک وقت استراحت به مدت 30 ثانیه درخواست کند.

-      فاصله زمانی بین هر ست 3 دقیقه است.

• ماده هفت : بردن ست و مسابقه

-      در ست های اول و دوم، هر تیمی که زودتر سقف امتیاز ست را با حداقل 2 امتیاز اختلاف به دست آورد، برنده آن ست خواهد بود. سقف امتیاز هر ست 15 خواهد بود.

-      درصورت تساوی 14 – 14، بازی تا رسیدن به 2 امتیاز اختلاف ، ادامه خواهد یافت .

-      برنده مسابقه تیمی است که 2 ست را برنده شود .

-      چنانچه هر یک از تیم ها یک ست برنده شوند، ست سوم برای تعیین تیم برنده برگزار خواهد شد .

-      در ست سوم هر تیمی که زودتر سقف امتیاز را با حداقل 2 امتیاز اختلاف به دست آورد، برنده ست خواهد بود.

-      در ست سوم درصورت تساوی 14 – 14، بازی تا رسیدن به 2 امتیاز اختلاف، ادامه خواهد یافت.

-      در ست سوم تعویض زمین هنگامی صورت میگیرد که اولین تیم به امتیاز 8 برسد.

• ماده هشت : امتیاز

-      رده بندی تیم ها در مرحله مقدماتی که به صورت دوره ای برگزار میشود، ابتدا بر اساس امتیازات و در صورت تساوی بر اساس نسبت ست های برده و باخته و در نهایت بر اساس نسبت پوئن ها خواهد بود .

-      در مرحله مقدماتی، به تیم برنده 2 امتیاز و به تیم بازنده یک امتیاز تعلق خواهد گرفت.

-      درصورت عدم حضور، ناقص بودن تیم یا ترک زمین مسابقه به تیم بازنده امتیازی تعلق نمی گیرد .

-      در مرحله مقدماتی، در صورت عدم حضور یک تیم در ادامه مسابقات، چنانچه این انصراف در رده بندی گروه تاثیرگذار باشد، نتیجه بازی این تیم در مقابل تیم های ذینفع حذف میگردد.

-      تصمیم گیری در موارد پیش بینی نشده بر عهده کمیته فنی شامل سرپرست کل یا اجرایی مسابقات، سرپرست فنی مسابقات، یک داور منتخب و دو نفر از مربیان به انتخاب خودشان خواهد بود.

• ماده نه: لباس

-      البسه ورزشی تیم ها می بایست متحد الشکل و شماره دار باشد.

-      در صورت استفاده از کاور، کاور ها باید متحد الشکل و شماره دار باشد.

•   ماده ده: جلسه قرعه کشی

-      حضور یک نفر به عنوان نماینده در جلسه قرعه کشی الزامی می باشد.

-      جلسه قرعه کشی متعاقباً اعلام خواهد گردید.