چهارشنبه 29 شهریور 1396

دانشجویان دانشگاه فردوسی از غار مزدوران و دریاچه بی بی گل بازدید می کنند مشاهده در قالب پی دی اف چاپ فرستادن به ایمیل
یک‌شنبه، ۱۹ آبان ۱۳۹۲

دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در برنامه دیگری از ستاد اردوها  از غار مزدوران و دریاچه زیبای بزنگان ( بی بی گل ) دیدن خواهند کرد.

دبیرخانه ستاد اردوهای دانشگاه فردوسی مشهد ضمن اعلام این خبر اعلام کرد : غار مزدوران و دریاچه بزنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان خراسان رضوی می باشد که همه ساله تعداد زیادی گردشگر  از زیبایی های طبیعی این منطقه دیدن می کنند. بدین منظور با توجه به استقبال دانشجویان از این برنامه در سال های گذشته امسال نیز بازدید از این منطقه و ثبت یک روز خاطره انگیز در تقویم اجرایی ستاد اردوها  برای نیم سال اول قرار گرفت .

همچنین با توجه به برنامه ریزی انجام شده مقرر شد خواهران دانشجو روز پنجشنبه ۳۰ آبان ماه و برادران روز جمعه ۱ آذر ماه از این برنامه اردویی استفاده نمایند.

دانشجویان علاقه مند می توانند جهت ثبت نام به دفاتر تربیت بدنی مستقر در خوابگاه های مراجعه نمایند.

شماره تلفن های ۸۸۰۳۵۱۰ و ۸۸۰۳۵۵۰  آماده پاسخگویی به عزیان دانشجو می باشد.

نکته - دانشجویان عزیز دقت داشته باشند با توجه به وضعیت آب و هوایی و شرایط محیطی منطقه لباس گرم ، کفش مناسب و همچنین لباس اضافی به همراه داشته باشند.

معرفی غار مزدوران:

اگر مقصد سفر تابستانی امسالتان را «مشهد مقدس» تعیین کرده اید، پیشنهاد می کنیم یک روز از برنامه سفرتان را به غار زیبا و کم نظیر به نام مزدوران اختصاص دهید.

غار «مزدوران» یا «مزداوند» در ۹۵ کیلومتری مشهد قرار دارد و یکی از قدیمی‌ترین غارهای خراسان لقب گرفته که با یک کیلومتر طول، یکی از بی نظیرترین غاری افقی ایران است.

سرتاسر این غار با ستون‌ها و تشکیلات آهکی جالبی مثل استالاگمیت ها پوشیده شده و از همه مهم تر این غار کاملا امن و بی خطر است.

این غار در سال ۱۳۳۵ توسط دو غارنورد (زنده‌یاد منوچهر مهران و زنده‌یاد خورشیدی) کشف شد که در آن زمان یکی از بزرگ‌ترین غارهای کشف شده در ایران به شمار می رفت.

در این غار، یک تالار بسیار بزرگ وجود دارد که محل زندگی خفاش‌های نسبتا کمیاب «نعل اسبی» است اگرچه که این روزها به دلیل برق کشی این سالن و روشن بودن همیشگی آن خفاش‌ها مجبور به ترک سالن و پناه بردن به گوشه های دنج و تاریک و دور از دسترس آن شده اند.

برای تماشای غار مزدوران باید به ۹۵ کیلومتری جاده مشهد – سرخس و سه کیلومتری مزدوران سفر کنید؛ غاری که به دلیل نزدیکی به جاده، کوهنوردان، غارنوردان و حتی گردشگران ماجراجوی زیادی را به خود جذب می کند.

این غار که قدمت آن را تا هزاره‌ دوم پیش از میلاد تخمین می زنند در ارتفاعات چاهک و شورلق واقع شده و دهانه آن در میان تخته سنگی رو به مشرق قرار دارد عرض ورودی آن دو متر و ارتفاع آن ۵/۲ متر است و شما را به تالار ۱۰۰ متری آن که ۵۰ متر عرض و ۲۰ متر ارتفاع دارد.

داخل غار خشک است و برای تهیه آب باید از چشمه بزرگی که در نزدیکی غار وجود دارد، استفاده کنید بد نیست بدانید که در نزدیکی مزدوران چشمه های آب گرم معدنی نیز وجود دارد.  منبع - باشگاه خبرنگاران مشهد

برای  اطلاعات بیشتر در مورد دریاچه بزنگان و بی بی گل اینجا کلیک کنید

وضعیت آب وهوا :

پنج شنبه     ۳۰ آبان ماه   -   ابری   بیشینه    ۵+  کمینه  ۴-

جمعه          ۱ آذر ماه      -  ابری و رگبار    بیشینه ۴+    کمینه

آخرین بروزرسانی ( چهارشنبه ، ۲۹ آبان ۱۳۹۲ ، ۱۱:۲۳ )