آیین نامه و مقررات مسابقات
تمرینات قهرمانی
سوال های متداول
تمرینات همگانی
  1. اطلاعیه ها
  2. اخبــــــــــار
  3. دبیرخانه منطقه 9 کشور
  4. پنجره ای رو به ورزش
  دانشگاه های تحت پوشش دبیرخانه منطقه 9 ورزش دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی کشور

بازدید و ارزیابی مرکز آموزش عالی کاشمر اولین مقصد بازدید های دبیر محترم منطقه 9 ورزش دانشگاه های کشور

بازدید و ارزیابی مجتمع آموزش عالی گناباد دومین مقصد بازدید های دبیر محترم منطقه 9 ورزش دانشگاه های کشور
جدول کارنمای مسابقات ورزشی دانشجویان دانشگاه ها و موسسات آمورش عالی منطقه 9 ورزش کشور - 1398

 

 ورزش‌های قایقی با توجه به نوع حرکت و پارویی که در آن استفاده می‌شود به دو نوع «کانوئینگ» تحت نظر فدراسیون جهانی قایقرانی I.C.F و «روئینگ» تحت نظر فدراسیون جهانی پاروزنی، تقسیم می‌شود.

محتویات:

  • تاریخچه
  • رشته های قایقرانی
  • چارت سازمانی فدراسیون قایقرانی
  • معرفی کمیته ها
  • تاریخچه

اگر چه به نظر می رسد كه قایقرانی رشته جدیدی است اما قدمت آن به 4000 سال قبل از میلاد می رسد. اسكیموها قایقهایی ساختند كه پدر قایقهای امروزی است. بعدها مصری ها و آفریقاییها قایق هایی ساختند كه شكل آئرودینامیكی بهتری داشت كه اكثر آنها از پوست حیوانات ساخته می شد. سرخپوستان بومی آمریكا از پوست گوزن و پوست درخت غان و مصریها از پاپیروس برای ساختن قایق استفاده می كردند.

تقریباً همزمان با تاسیس كلوپ سلطنتی قایقرانی انگلستان در سال 1871، كلوپ سلطنتی قایقرانی نیویورك نیز تاسیس شد و در سال 1885 اولین مسابقه كایاك بانوان در شوروی سابق برگزار گردید. با پایان یافتن قرن 19 ساخت و طراحی قایقها بطور شگفت انگیزی بهبود یافت. آلفرد هین ریج اولین قایق رویه پلاستیكی را به نام دلفین در سال 1904 ساخت.

اولین فدراسیون قایقرانی در سال 1888 در آمریكا تشكیل گردید، سپس در كانادا این فدراسیون شكل گرفت. در سال 1921 دانمارك، هلند و بیشتر كشورهای اروپائی فدراسیون قایقرانی خود را شكل دادند، مجارستان در سال 1984 به این گروه پیوست. ژاپن اولین كشور آسیائی بود كه در سال 1983 نسبت به تشكیل فدراسیون اقدام نمود. كشورهای اروپائی اولین كنوانسیون خود را در سال 1923 برگزار نمودند و قوانین قایقرانی را از قبیل انواع مسابقات، نوع قایق و مشخصات آن و قوانین مسابقه را برای مسابقات اروپائی برگزاری و تدوین نمود.

 

 منبع: https://hodhod.ca

  • رشته‌های قایقرانی کانوئینگ

قایقرانی ((Canoeing ورزش و تفریح در فضا باز است که توسط قایق‌های کانو و کایاک انجام می‌شود. در سطح بین‌الملی استفاده از هر دو قایق کایاک و کانو قایق‌رانی نامیده می‌شود.

 زیر مجموعه کانوئینگ شامل 6 کمیته است که در ادامه هر یک را معرفی می‌کنیم.

چارت سازمانی فدراسیون قایقرانی جمهوری اسلامی ایران

1)کمیته آبهای آرام (مسابقات سرعت در پیست(

2)کمیته اسلالوم (مارپیچ) و آبهای خروشان

3)کمیته ماراتن

4)کمیته کانوپولو

5)کمیته بادبانی

6)کمیته تورینگ


 منبع: www.tarafdari.com

 

  • کمیته آبهای آرام (مسابقات سرعت در پیست(

مسابقات سرعت که در پیست برگزار می گردد (آب راکد و بدون امواج(

ابعاد پیست سرعت به این صورت است که طول آن حداقل 2500 متر، عرض آن حداقل 90 متر و عمق آن حداقل 2 متر می باشد.

اختلاف ارتفاع پیست از سطح دریاهای آزاد نباید زیاد باشد، زیرا ورزشکاران دچار مشکلات تنفسی می‌شوند.

در انتهای پیست یک ساختمان چند طبقه که محل قرار گرفتن داوران می‌باشد، نیاز است و همچنین در انتهای پیست بایستی در روی خشکی یک جاده مستقیم و موازی با پیست وجود داشته باشد.

در ابتدای خط استارت، اسکله‌های کوچک متحرکی وجود دارد به نام پانتون که در شروع مسابقه، انتهای قایق‌ها به این اسکله‌ها مماس می‌گردد.

مسابقات سرعت در سه مسافت 200 متر، 500 متر و 1000 متر برگزار می‌گردد که مسافت‌های 500 متر و 1000 متر باید در مسیر مستقیم صورت پذیرد.

انواع رشته های مسابقات سرعت عبارتند از: کایاک، کایاک تورینگ و کانو کانادایی.

کایاک (Kayak): به قایق‌هایی گفته می‌شود که با استفاده از یک پاروی دو کفه‌ای به حرکت در می‌آید که دو کفه نسبت به هم زاویه دارند. علامت اختصاری K برای کایاک به کار می‌رود. طریقه نشستن پاروزنان، به حالت نشسته روی صندلی‌ها و پاهای آنها کشید می‌باشد. صندلی ثابت و از سکان که در انتهای قایق قرار گرفته، جهت کنترل قایق استفاده می‌شود.

انواع قایق‌های کایاک عبارتند از: کایاک یک نفره، دو نفره و چهار نفره. طول پا روی کایاک متناسب با قد پاروزن می‌باشد.

 

 

  • کایاک

کایاک تورینگ: علامت اختصاری کایاک تورینگ TK می‌باشد و یکی از قایق‌های خانواده کایاک می‌باشد که توسط همان پاروی کایاک به حرکت در می‌آید. مسابقات آن هم شامل تورینگ کایاک یک نفره و دو نفره می‌باشد.

 

  • کانو کانادایی (Canoe): کانو کانادایی که با علامت اختصاری C شناخته می‌شود، نوعی از قایق‌های مسابقات سرعت است که با استفاده از یک پاروی یک کفه‌ای به حرکت در می‌آید. طول این پارو از پاروی کایاک کوتاه تر است ولی کفه آن نسبتاً بزرگتر از پاروی کایا.

کانو کانادایی اقسام مختلفی دارد، از جمله: کانو کانادایی یک نفره، دو نفره و چهار نفره. مسابقات کانو کانادایی برای مردان در مسافت های 500 متر و 1000 متر و برای زنان تنها در مسافت 500 متر انجام می‌شود.

 

  • کانو

کمیته اسلالوم و آبهای خروشان و رفتینگ

 

در این رشته هدف اصلی، طی مسیر و عبور از دروازه‌های قرار داده شده در مسیر، در کمترین زمان ممکن است و شامل رشته‌های کایاک یک نفره زنان، کایاک یک نفره مردان، کانو کانادایی یک نفره مردان و کانو کانادایی دو نفره مردان می‌باشد.

رشته اسلالوم (Slalom): کانو اسلالوم یک ورزش رقابتی است که با قایق‌های پارویی کانو یا کایاک در آب‌های رودخانه خروشان با سرعت بالا انجام می‌شود. در رشته اسلالوم، طول پیست (یعنی فاصله شروع تا پایان) نباید بیشتر از 600 متر باشد. تعداد دروازه‌ها، بین 20 تا 25 است که از این تعداد، حداقل 6 دروازه خلاف جهت آب می‌باشد. محل قرار گرفتن آخرین دروازه، باید حداقل 25 متر قبل از خط پایان باشد. فاصله بین میله دو دروازه، حداقل 2/1 متر و حداکثر 5/3 می‌باشد و ارتفاع میله‌های دروازه 2 متر است. همچنین قسمت پائین میله‌ها باید 15 سانتی متر بالاتر از سطح آب، قرار داشته باشد.

جریمه‌ها در رشته اسلالوم به این صورت است که عبور صحیح از دروازه‌ها صفر امتیاز دارد و تماس با میله دروازه‌ها 5 امتیاز منفی. فشار آوردن عمودی به دروازه‌ها و عبور از سمت مخالف دروازه و واژگون کردن و عبور نکردن از دروازه مواردی است که شامل 50 امتیاز منفی خواهد بود.

رشته آبهای خروشان: در این رشته هدف، طی مسیر 3 کیلومتری در کمترین زمان از رودخانه‌ای است که جریان آب در آن سرعت زیادی دارد. در این رشته، از قایق‌های کایاک یک نفره و کانو کانادایی مخصوص آب‌های خروشان و کلاه و جلیقه نجات استفاده می‌شود.

منبع: www.tarafdari.com

 

  • کمیته ماراتن

در رشته ماراتن، هدف طی مسافت های طولانی (از 42 کیلومتر به بالا) در کمترین زمان ممکن است. در این رشته، از قایق کایاک با اندکی تفاوت در وزن و کانو کانادایی استفاده می‌شود.

 

  •  کمیته کانوپولو

قایق کانوپولو دارای صندلی ثابت یک نفره است و طول آن ۳ متر می باشد و ۲ جای پای متحرک دارد. در این رشته، بازی با توپ توسط قایقرانان صورت می گیرد. دو تیم که هر یک شامل ۵ بازیکن می باشند، در محیطی محصور شده توسط بویرها بازی می کنند. این محیط دارای طول حداکثر ۵۰ متر و حداقل ۲۵ متر، عمق بیشتر از ۲ متر و عرضی به اندازه دو سوم طول زمین است. دروازه ها به ابعاد ۲×۵/۱ متر هستند و ۲ متر بالاتر از سطح آب نصب می شوند. زمان بازی می تواند در دو نیمه ۱۰ دقیقه ای یا ۷ دقیقه زنده (یعنی توپ در جریان بازی) برگزار گردد. بین هر نیمه هم ۳ دقیقه وقت استراحت در نظر گرفته می شود. بازیکنان کانوپولو مجهز به جلیقه نجات و کلاه ایمنی با محافظ و روکش که جلوی قایق قرار می گیرد، می باشند. مسابقات کانوپولو معمولاً در استخر برگزار شده و از توپ واترپلو برای بازی استفاده می شود.

 

  • کمیته بادبانی

مسیر مسابقات قایقهای بادبانی اکثراً در دریا است. هدف اصلی، این است که ورزشکاران به شکل یک مثلث، مسیر مسابقه را در کمترین زمان و با کمترین امتیاز منفی طی نمایند. مسیر مسابقه، با بویرهای شناور بزرگ مشخص گردیده است و از قایق های بادبانی استاندارد استفاده می شود.

  • کمیته تورینگ

هدف از این رشته، طی کردن مسافت های طولانی در کمترین زمان ممکن در مسیر رودخانه ها و غیره می باشد. در این رشته از قایق های تورینگ استفاده می شود.

 منبع: www.tarafdari.com

 

  • رشته‌های قایقرانی روئینگ

هدف از این رشته، طی کردن مسیری مشخص در کمترین زمان ممکن است. قایق‌هایی که در این رشته از آنها استفاده می شود، اسکال نام دارند که شامل انواع مختلفی هستند:

 

اسکال یک نفره دو پارویی

اسکال دو نفره چهار پارویی

اسکال چهار نفره، چهار یا هشت پارویی

اسکال هشت نفره، هشت یا شانزده پارویی

اسکال دوازده نفره، دوازده یا بیست و چهار پارویی

اسکال هیجده نفره،‌ هیجده یا سی و شش پارویی

مسابقات روئینگ برای مردان و زنان در پیست و در مسافتهای 1000 متر و 2000 متر به بالا برگزار می‌شود.

منبع: www.tarafdari.com

ferdowsi_sport@

ثبت نام در مسابقات ورزشی

ثبت نام قهرمانان ورزشی

مسابقه فوتسال چندجانبه در کشور عراق