بشر برای پیشرفت بیشتر همچنان گام های تازه ای برمی دارد و دست به اختراعات تازه ای می زند. هر روز خبرهای تازه ای از تحول در تمامی بخش های جوامع به گوش می رسد و زندگی در عصر جدید شرایط متفاوتی با گذشته را دنبال می کند. در این بین ورزش هم ثابت نمانده و به موازات تغییرات در سایر سطوح جامعه شتاب بیشتری رو به جلو دارد تا از غافله عقب نماند. آنالیزورها و تئوریسین ها هفته ها، ماه ها و شاید سال ها وقت می گذارند تا به یک طرح تازه برسند. کارشناسان فدراسیون های جهانی نیز همواره در تلاش اند تا با اعمال تغییراتی بر جذابیت های رشته های گوناگون بیفزایند. پیشرفت رشته های گوناگون کاملاً ملموس اند و به راحتی می توان آن را مشاهده کرد. با این حال یک نکته سیاه در سال های اخیر بر ورزش سنگینی کرده و آن دل بستن به رشته هایی است که از قبل وجود داشته اند. همواره این پرسش در ذهن افراد خطور کرده که آیا ورزش تازه ای نمی توان اختراع کرد .در بين همه ي رشته هاي جديد كه تلاش دارند به ابراز وجود بپردازند و تقريبا در اين راه ناكام مانده اند، شايد "پادل" از شرايطي متفاوت برخوردار و گام هاي محكم تري برداشته است.

اين رشته نو در بين ورزش دوستان ناآشناست، اما سالهاست در آن سوي مرزها به خصوص اروپا ،آمريكا،استراليا ، كانادا ، چين و بعضي ديگر از كشورهاي آسيايي علاقمندان زيادي پيدا كرده و آرام آرام از لحاظ تبليغي و جذب طرفدار به سطح قابل قبولي رسيده است. پادل را ورزش قرن بيست و يكم ناميده اند اما به نظر مي رسد همچنان نيازمند زمان است تا اين رشته همه گير شود.

پادل ورزشي جذاب، شادي آور بسيار پر تحرك است كه با تمركز لازم مي توان آن را در همه ي سنين بازي كرد. اين رشته عصاره يي از چند ورزش راكتي مثل اسكواش،تنيس وبدمينتون است و جذابيت هاي خاص خود را دارد. ابداع پادل به سال 1968 ميلادي (1347 شمسي )باز مي گردد. اما شكل كنوني آن در سال هاي اخير پي ريزي شده است. زماني كه «آلفونسو دئو نلوئه»ي اسپانيايي براي ديدن دوستش «انريكو كور كوئه را» به مكزيك سفر كرده بود براي پايه ريز ي اين رشته با وي به مشورت پرداخت و در بازگشت به اسپانيا براي نخستين بار زمين بازي پادل را در «مارابلا» بنا كرد.

ورزش پدل از اتحادیه بین المللی برخوردار بوده و هر چند وقت یک بار بازی های جهانی برای آن برگزار می شود.قوانين اين رشته و نوع بازي آن به تدريج مدون و به سرعت علاقمندان بسياري جذب آن شدند.از آرژانتين و اسپانيا به كشورهايي كه بيشترين توجه را به ورزش قرن بيست و يكم نشان داده اند، ياد  مي كنند  چرا كه ميليون ها نفر در اين كشورها مشغول بازي پادل هستند و حدود 10 هزار زمين نيز براي اين زمين احداث شده است. پادل داراي اتحاديه ي بين المللي است.

ورود ورزش پادل به ايران
جرقه ي ورود پادل به چرخه ي ورزش ايران از سال 1384 زده شد و درسال 1389 نخستين زمين پادل درمجموعه انقلاب تهران به مرحله بهره برداري رسيد.
 
فرهاد جامع كه علاقه زيادي به راه اندازي اين رشته در كشورمان دارد، در اين مدت تلاش هاي فراواني به خرج داده است. وي در اين باره مي گويد: مقامات وزارت ورزش و جوانان با نگاهي ويژه اين ورزش را مورد تاييد قرار داه و فدراسيون  اسكواش نيز حركت نويني را براي اشاعه ي اين ورزش آغاز كرده است. فرهاد جامع، بنيان گذار اين ورزش مسئوليت كميته ي پادل را در فدراسيون اسكواش بر عهده داشته و با فدراسيون پادل اسپانيا و فدراسيون جهاني پادل در اسپانيا جهت به رسميت شناختن ايران به عنوان مقر تشكيل كنفدراسيون آسيايي اين رشته را پي گيري مي كند.

ويژگي های ورزش پادل
پادل را زميني مستطيل شكل به ابعاد 10×20 بازي مي كنند. زمين اين رشته ورزشي تلفيقي از اسكواش و تنيس است كه با 4 نفر به صورت 2 به 2  اين رشته ورزشي اجرا مي شود.
راكت پادل از شكل خاصي برخوردار است. راكت هايي كه زه ندارند و به جاي آن كربن در آن ها به كار رفته است. طول اين راكت ها 5/45 سانتي متر در 26 سانتي متر و 38 ميليمتر هم ضخامت دارد. البته سطح مركزي راكت داراي سوراخ هايي است كه هر كدام  بين 9 تا 13 ميلي متر است. راكت پادل داراي يك بند بوده كه براي حفظ ايمني به مچ دست ورزشكار گره مي خورد. تور ده متري كه 88 سانتي متر ارتفاع دارد ، در وسط عرض زمين نصب مي شود.توپ پادل گويي لاستيكي شبيه به توپ تنيس و زرد رنگ است.به طور معممول اين توپ  بين 56 تا 4/59 گرم وزن دارد.پدل ورزشی چهار نفره است که هر تیم از دو نفر تشکیل شده است. با هر برخورد توپ با زمین امتیاز برای تیم زننده توپ به زمین در نظر گرفته می شود. یازی از سه ست برخوردار بوده و هر تیمی که دو ست از این سه ست را برنده شود کل بازی را برنده شده است. ضمنا هر ست از شش گیم برخوردار است. نحوه امتیاز در هر گیم نیز مانند تنیس است.

برخی دیگر از قوانین مربوط به ورزش پدل عبارتند از:

  •      در امتیاز فرد؛ به همراه 90ثانیه استراحت , تعویض زمین صورت می گیرد.
  •      هیچ بازیکنی بدون اجازه داور حق ندارد زمین وپ حتما باید به زمین برخورد کند.بازی را ترک کند.
  •      حق زدن یا گرفتن سرویس به وسیله قرعه کشی صورت میگیرد.
  •      سرویس باید از پشت خط سرو زده شود.
  •      دریافت کننده می تواند در هر نقطه از زمین خودی قرار بگیرد.
  •      پیش از آنکه دریافت کننده ضربه سرویس را بازگشت دهد؛ توپ حتما باید با زمین برخورد نماید.

 نكته ي جالب اين است كه در پادل هم مثل اسكواش از ديوار براي ضربه استفاده مي شود و خط اوت وجود ندارد. در واقع توپ پس از يك بار برخورد به ديواره توسط بازيكن زده مي شود. جنس زمين بازي از چمن مصنوعي يا سيماني به رنگ هاي زرد ، آبي و سبز است. مسابقه در پنج يا شش دور با تاي برك(شكست وضع تساوي) انجام مي گيرد

پادل شباهت های زیادی به تنیس و اسكواش دارد و در صورت راه اندازی آن شاید طرفداران این دو رشته در روزهای ابتدایی به این رشته روی خوش نشان بدهند. با این حال تفاوت ها و جذابیت های خاصی كه پادل می تواند داشته باشد، به طور حتم در جذب علاقه مندان تاثیرگذار است. این ورزش نو و خاص در صورتی كه با حمایت دست اندركاران ورزش مواجه شود و سرمایه گذاری و تبلیغ كافی روی آن انجام گیرد شاید ورزش دوستان شرایط تازه ای را تجربه كنند. این احتمال هم وجود دارد در صورت گسترش این رشته در جوامع جهانی حتی در المپیك ها هم پادل به صورت نمایشی به اجرا درآید كه در هر حال می توان از این فرصت استفاده كرد و روی این رشته هم سرمایه گذاری خوبی انجام داد.

 

ferdowsi_sport@

ثبت نام در مسابقات ورزشی

ثبت نام قهرمانان ورزشی

مسابقه فوتسال چندجانبه در کشور عراق