شنبه 31 تیر 1396

پیاده روی را ماه مبارک رمضان و دیگر ایام چگونه شروع کنیم تا بتوانیم ادامه دهیم. مشاهده در قالب پی دی اف چاپ فرستادن به ایمیل
چهارشنبه، ۱۷ خرداد ۱۳۹۶

تعداد زیادی از پزشکان مشوق هر نوع پیاده روی هستند. پیاده روی امکان بروز بیماریهای قلبی را کاهش میدهد و می تواند راه مطمئنی برای حفظ تناسب اندام  و در نتیجه سلامتی بیشتر باشد. پیاده روی کار آسانی است که می توانید براحتی برنامه ریزی کنید و این برنامه را ادامه دهید.

۱-کفش مناسب: کفش باید راحت باشد, اندازه و تناسب با گودی کف پا و کناره های محکم داشته باشد.

۲-لباس مناسب : لباس باید آزاد، سبک و راحت باشد اگر هوا سرد است به جای یک پوشش ضخیم از چند پوشش نازک و سبک استفاده کنید تا بتوانید پس از گرم شدن از تعداد آنها کم کنید.

۳-برای شروع پیاده روی با یک میزان متناسب و نسبتا کوتاه شروع کنید. برای مثال ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با سرعت متوسط راه بروید. پیاده روی شما باید شامل سه بخش : گرم کردن ، طی کردن مسافت مورد نظر و حرکاتی پایانی برای خنک کردن بدن باشد.

۴-برای گرم کردن ۵ دقیقه اول با سرعت عادی خودتان راه بروید . بعد مکث کنید و تعدادی حرکات کششی انجام دهید.(تمرکز حرکات کششی روی مچ پا، رانها و پشت ساق پا باشد.) دقت کنید کشش پا باید آرام و با مکث باشد و فشار بیش از حد بر ماهیچه وارد نکند.

۵-پس از کشش پا با سرعت عادی شروع به راه رفتن کنید، سرعت و مسافت پیاده روی باید متناسب با سن و شرایط عمومی بدنتان باشد، هرگز از حد تعادل خارج نشوید، زمانی که قادر باشید بدون تنگی نفس هنگام راه رفتن گفتگو کنید از سرعت مناسب خارج نشده اید.

۶-شانه خود را عقب نگه دارید و عضلات خود را آزاد کنید بگذارید دستهایتان آزادانه و درکنارتان تاب بخورند.

۷-قدمهای خود را به صورت پاشنه- پنجه بردارید، کف پا را  بر زمین نکوبید.

۸-گامهای منظم بردارید تا سرعتتان یکنواخت باشد.

۹-در ۵ دقیقه آخر پیاده روی بتدریج گامهایتان را کوتاه و سرعتتان را کم کنید تا به سرعت اولیه زمان گرم کردن برسید.

۱۰-پیاده روی خود را با تعدادی حرکات کششی تمام کنید. این کار ماهیچه ها را از انقباض خارج کرده و ضربان قلب را به حالت طبیعی بر

می گرداند.

گردآورنده: جعفر چراغچی