مرکز پایش رشد ادراکی-حرکتی یکی از اولین پایگاه های دانش بنیان و تحت نظر دانشگاه در کشور بوده که از نیروهای متخصص و دانشجویان تحصیلات تکمیلی (دکتری و ارشد) برای ارائه خدمات خود بهره می برد. شروع به کار این مرکز از ابتدای تابستان سال ۱۳۹۳ بوده و در ابتدای کار اقدام به ارائه خدمات به خانواده های اعضای هیات علمی دانشگاه فردوسی و افراد شرکت کننده در طرح های ورزشی تابستانی دانشگاه نمود.

در این مرکز اقداماتی نظیر سنجش رشد ادراکی-حرکتی، شناسایی اختلالات رشدی، ارائه راهکارهای درمانی مبتنی بر فعالیت بدنی و ورزش برای افراد مبتلا به DCD، اوتیسم، بیش فعالی ارائه می شود.

هدف از ارزیابی های رشد حرکتی شناسایی اختلالات حرکتی احتمالی در افراد و تعیین وضعیت آن ها با توجه به نورم ها و استانداردهای ویژه است. به همین منظور مخاطبان اصلی این گونه مراکز هم افراد سالم هستند و افراد دارای اختلال حرکتی. تحقیقات نشان داده است که تعداد زیادی از کودکانی که در مدارس در حال تحصیل هستند دارای اختلال هماهنگی رشد یا همان DCD هستند که یکی از بهترین راههای مقابله با آن پیشگیری و شناسایی بموقع این اختلال می باشد.

شناسایی های تخصصی در این مرکز توسط ابزارها و آزمون های استاندارد انجام می شود. این ابزارها و آزمون ها به دو دلیل طراحی شده اند:

۱-    تعیین وضعیت کلی فرد و مقایسه آن با افراد هم سن در جامعه

۲-    غربالگری افراد دارای اختلال

اهداف مرکز پایش رشد ادراکی-حرکتی

• پایش رشد ادراکی-حرکتی فرزندان کودک و نوجوان کارکنان و اعضای محترم هیات علمی دانشگاه و در ادامه ارائه خدمات به کلیه شهروندان مراجعه کننده به مرکز
  • شناسایی و تشخیص اختلالات حرکتی
  • ارائه پروتکل های تمرینی برای بهبود مهارت های ادراکی-حرکتی برای
  • کودکان سالم به منظور پیشگیری از اختلال
  • افراد مبتلا به اوتیسم
  • افراد مبتلا به بیش فعالی و کمبود توجه ADHD
  • افراد کم توان ذهنی و
  • افراد دارای اختلال هماهنگی رشدی DCD